Utflykter

7 Strömmar

Det blev en utflykt till Sju Strömmar – ” I Torestorp delar Torestorpsån upp sig i sju strömmar och bildar ett vackert och intressant naturområde. På promenadstigar kan du vandra över porlande bäckar och genom lummig grönska. Här växer Sveriges största ormbunke Kungsbräken, även kallad Safsa Visst var det fint där men väldigt skräpigt. Då menar jag inte alla gamla kvarn delar som låg lite varstans utan det var ruffigt med stora elkablar längs marken och de gamla kvarnbyggnaderna står nog inte kvar så länge till.

Men naturen är med i Natura 20000 ” som värnar om viktiga naturtyper och livsmiljöer, så att hotade och skyddsvärda arter bevaras för framtiden ”  Lite synd att det inte innerfattar byggnaderna! Men det var en fin utflykt och vädret var bara så kanon. Vi hade med oss dricka och en bullpåse, men kaffe hade nog allt varit bättre. Det fanns en så fin sittplats alldeles vid dammen.

När vi kom hem stod en bänk framdragen vid tråden och hov avtryck på hela uppfarten! Carolin hade kommit uppridandes. Jag har bett henne att inte gå in mellan husen om hon rider eftersom vi inte har el. Men hon trodde att mina hästar skulle stå kvar!? Visst är de supersnälla men fulla av bus. Båda två vet att de är tunga klumpar och att allt flyttar sig eller går sönder om man pressar lite. Dessutom var det ingen sträng matte i närheten. Det blev full karriär ut och lite demolering innan hon fick in dem.

Det händer kanske 1 gång om året att de smiter ut och då brukar de gå ner till lilla hagen. Oftast är det att strömmen blivit bruten och de inte märkt tråden, eller som en sommar när de bara hade gått under tråden och hamnat på andra sidan vägen. Grannen hade satt fast dem med grimskaft i sitt äppleträd. Men som sagt, inte var de kvar där när jag kom. Bellman stod och käkade äpplen för fullt med trasig grimma.

Leave a Reply

Översätt sidan »