Familjen

Rundvandring med Mulle Meck!

Då var det familjedag på Jehander i Kållered. Micael går här som svetsarlärling och ville visa oss sin arbetsplats! Jösses! Vilken jättearbetsplats! Vi skulle till Volvos anläggning på Jehander, det vita tältet som ni ser på bilden. Det var spännande att se hur det såg ut här inne. Jag rider förbi vid ena sidan, men då ser man bara en stor vall. Den här marken har en gång tillhört våran gård. Synd att det finns så lite information om gården, eller egentligen gårdarna. Tobias hus och stallet var för sig, sen slogs gårdarna ihop och Micaels kokhus som ligger mitt i mellan försåg båda gårdarna med värme.

Det märktes väldigt tydligt att Micael trivdes riktigt bra här. Han visade stolt upp var någonstans han svetsat och vad han hade fått göra. Lite kul att gå runt och tänka på att det är sprängningarna här som har gjort att vår gård är lite skev. Jag glömmer aldrig när jag var uppe på stall taket då de sprängde och läkten gav med sig! Närapå jag hade kommit extremt fort ned. Tack och lov så spränger de inte så ofta nu, men när vi flyttade till gården så var det varje onsdag klockan 13.00.

Det var fint ordnat och man kunde åka runt med lastbilen eller prova de stora grävskoporna. De hade uppvisning hur räddningshundar jobbar i sån här terräng och skulle senare hålla en all singstar tävling. Men roligast var det att gå runt med Micael och höra hans bravader om vad han och den andra lärlingen hade hittat på. Vi hälsade också på Micaels chef som kallade Micael för Mulle Meck.

När vi var på väg till andra sidan av denna gigantiska grop. Micael ville visa verkstaden där han mest höll till så gick vi förbi olika sand schakt. Här hade svalorna byggt bo och flög irriterat runt när vi närmade oss. Gubben undrade om det var här man fick ” fågel på köpet” när man köpte sand. Vi har funderat på att ta åkgräsklipparen med flak och hämta ett par lass grus. Micael passade på att visa gubben hur han skulle köra för att hämta de olika sandsorterna. Nu fick vi se att de även hade bark för trädgården.

Leave a Reply

Översätt sidan »