Mat

Dags att samla in!

Läste att hemmamamman gjort  Granskottsirap så jag tog en promenad med Shakira och plockade lite skott. Sökte runt på internet  på olika recept och här är en variant med sprit som Hostmedicin.

Gör så här :

Färska granskott sättes i en glasburk med skruvlock på ½ l eller mer. Packa tätt och tillsätt 32-34 procentig sprit så att det täcker de packade granskotten. Skruva åt och tejpa igen locket till burken och ställ i fönstret ca 1 vecka. Vänd och skaka burken helst varje dag. Efter en vecka sättes burken i mörkt och svalt utrymme t.ex. kylskåp eller kall matkällare. Den skall stå i 8-12 månader för att de goda egenskaperna skall dras ut. Efter angiven tid sila det hela och tillsätt någon form av sötma (sirap eller kokt råsocker) och barren fryses in och kan användas till dessert, bakning och smaksättning i mat. Dosering: 2-3 msk per dag tills hostan gått över.
Av : Laila Spik.

Jag får rappa på lite om jag skall plocka in vissa blad som t.e.x björk. Jag är ute i senaste laget men det har varit så kallt att jag tror det mesta är sent. Passade på att samla in Daggkåpan till te och ansiktsvatten.

Leave a Reply

Översätt sidan »