Gården

Gamla bilder på gården

Jag letar fortfarande efter lite flygbilder och hamnade till sist på  Kållereds hembygdsgille där det stod om gården. Jäkla ful bild de har använt. Men till sist hittade jag mängder av gamla bilder på gården från Mölndals museum. Hmm! På en del bilder ser det ut som gården skall ramla ihop vilken sekund som helst. Visserligen har vi renoverat som tokar, men vi har ansträngt oss för att göra så lite förändringar som möjligt. Här är bilder på ladan som brann ned så det blev en grop rätt fram.

Visst! Hade det varit underbart att kunna använda bräder som är naturligt ojämna i kanten så att man kunde se hur bred trädet har varit, men kostnaderna skall vi bara inte gå in på. Vi fick mängder av bräder när ladan hade brunnit från snickarna som höll på att renovera i området nedanför. På de bräderna har vi klätt om stallet, fixat innertak, fixat bitvis golv och satt upp mellanväggar. Det är mycket tack vare dem som det ser hyfsat ut här. Ovanför är bild på baksidan av ladan som brann ned. Det var en lada som var till byggd i olika vinklar på ca 365 km.

Men ibland känns det lite jobbigt när det kommer folk som tycker att man skall bevara det en kupiga teglet och alla råttätna inne dörrar i kokhuset o.s.v  Stommen till ladan är i sånt skick att det höll inte för teglet, därav plåten. Visst är de charmiga de gamla bilderna men byggnaderna ser ju bedrövliga ut.  På bilden ovanför ser ni hur nära huset ladan stod. Det började brinna i huset, men brandmännen gjorde ett fantastiskt jobb med att rädda det. Jag skall gå ut och fotografera hur det ser ut nu mot förr.

Leave a Reply

Översätt sidan »