Smått o Gott

Jul pyntet i vardagsrummet

Så då kommer bilder på mitt vardagsrum och det frånsett toan är väl mest slitet. Datarummet fick vi renoverat efter branden, så där är tapeterna fina. I vardagsrummet är det lite bäck och bölja stuk på de gamla tapeterna med diverse sprickor här och där. Murbruket under har släppt och lagt sig i högar. Det är väl att vi varit lite osäkra hur vi skall göra och att det kommit så mycket viktigare saker att ta i tur med först som gjort att vi inte tapetserat om.

Här vid tvn är väggen klart värst. Men vi funderar på att ha en sådan stenvägg som Micael och sedan sätta upp tvn på väggen. Förvara ved under och inte ha någon bänk och massa jox, utan ha det lite luftigare. Men känner jag mig rätt så hittar jag väl nåt konstigt på loppis som hamnar där istället.

Det är väl i princip bokhyllan som isolerar denna vägg och det skall bli gott när vi fått isolerat och satt ett element under fönstret. Så till sommaren kanske det blir massa synliga renoveringar här och det ser jag verkligen framemot. Huset har fungerat fint men det känns att det är dax att verkligen ta tag i detaljerna nu.

Det är ett ganska trivsamt hus och med bra planering, frånsett att det bara fins en toa och att de har slarvat kraftigt med isoleringen. Pojkarnas hus är betydligt bättre isolerade och Micaels ligger väl på topp när det gäller att behålla värmen. Men när man kollat lite bakåt i tiden och läst om alla kafferep de haft och att det ansågs vara lite åt det finare hållet.

På mammas gamla brudkista brukar vi förvara det vi för stunden håller på med. Så nu är det godis och julklappar. På julafton blir det garanterat mat och tallrikar. Jag gillar ju att pyssla framför tvn och då är det bra att ha någonstans att slänga ner sakerna i när det kommer besök. Den kistan har nog förvarat det mesta här.

Då kommer vi till burspråket som vi prov dukade med de fina tallrikarna jag fick utav Rosa. Ser så mysigt ut när det sitter ett ljus på tallrikarna. Så det blir detta jag skall ha i jul. Rosa tipsade om att sätta en vittallrik under så tomtarna kommer mera till sin rätt. Älskar att sitta här vid bordet med diverse pyssel.

Så då har ni sett min nedervåning, tar övervåningen när Micael har flyttat ut och vi har ändrat om färdigt. Men jag är glad att vi inte byggde ut som vi tänkt för att få ett stort badrum. Detta kändes redan lite väl stort när Tobias flyttade ut. Önskar er en riktigt trevlig jul och gott nytt år.

Leave a Reply

Översätt sidan »