Familjen

Årskrönika 2010

En tillbakablick på året som har gått – Ett lite turbulentare år än det föregångna är till ända och det nya året hoppas jag på nya jobb möjligheter och eventuellt kunna trappa ner till deltid. Jag känner mig mera säker på vad jag vill göra och vilka ändringar som behövs för att det skall bli så mycket bättre. Även trädgården ser jag framemot att ta tag i ytterligare och försöka få till lite mera grejer på höjden.

Januari – Jag har bestämt mig för att börja fotografera manuellt och får jättefina bilder på Edgar när han gosar med Shakira. Även i år hittade jag nya utflyktsmål som Näsbokrok och tar många turer till Slottsskogen. Ser 3D film för första gången. Wow! Vilken film!  ( Avatar  ) Trodde jag skulle må illa men det fungerade jättebra.

Februari – Det är rekord mycket snö och man börjar bli riktigt trött på den, även taken ligger risigt till. På en kärringonsdag fotograferar vi Kvarnby forsen på kvällen och käkar på Frank´s gatukök där vi hängde som tonåringar. Med andra ord för ett par år sedan bara. Bellman och Beethoven rusar fram i snön och stormtrivs i det vackra vintervädret.

Mars – Jag får ett gäng pall kragar från jobbet och längtar kopiöst till våren då jag kan börja så. Elvy och jag gör riktigt mysiga turer på olika museum och bestämmer oss för att full följa allt vi gör på onsdagarna så vi verkligen blir färdiga innan vi går vidare. Jag får världens bästa födelsedagspresent och höll på att ramla ur sängen när han kom med kuvert med biljetterna till en Göta kanal tur. Trodde aldrig han skulle kunna överraska mig så. Helt underbart!

April – Bara älskar mitt planterings skydd som gubben snickrade i hop och har börjat att så så smått. Har fått ett gäng filtrerings rör från jobbet och jag har mängder med idéer om vad man kan göra med dem. Gubbarna på jobbet är överlyckliga över att ha blivit av med skrotet. Har även börjat så smått att rensa upp i köksträdgården och skall sätta potatis. Vilket mina hästar inte är så glada över, de älskar att stå där och mysa.

Maj – Vi besöker Jehander där Micael gör sin svetsar utbildning. Helt otroligt vad det är stort och så mycket svalor har jag nog aldrig sett på en gång.  Sandhögarna såg ut som schweizerostar med alla svalbon. Vi åker på utflykter bland annat till 7-strömmar. Det är varmt och gott och vi är ute mesta möjligt, allt växer med ljusets hastighet. Kickan fyller 80 år och vi tillbringar en härlig dag i Uddevalla.

Juni – Trädgården frodas och jag sitter ofta i mitt plantering skydd och ser filmer på den lilla bärbara datorn. Där har jag det mesta samlat och man blir inspirerad till att ta tag i nya grejer. Djuren ger oss mycket glädje och det är så roligt att se Shakira jaga vattenstrålen, tror aldrig hon kommer att trötta på det. Midsomman firade vi med 50-tals musik och veteranbilar i vackra Kungälv. Avslutade kvällen gjorde vi på Liseberg med mat på spökhuset Gasten.

.

Juli – Har äntligen fått lön enligt kollektivavtal och det ger mig 3000 mer i månaden. Gubben tar mig på överrasknings tur  till Ostindiefararen och vi har en mysig guidad tur ombord. Det regnar kopiöst denna månad och dammgubben hade fullt sjå med att hålla näsan över vattnet. Sen kommer det som jag väntat så spänt på. Göta kanal turen (  Berg – Borensberg ) Men först Gränna och Visingsö. I Gränna sov vi i Viktoria sviten på Amelias Hus. Wow! Vilken upplevelse och på hemvägen hälsade vi på blogg vännen Doritz. Vilken månad!  🙂

Augusti – Jag scrapar album på uteplatsen och Beethoven lyckas trampa mig rätt på foten. Aj! Vad ont det gjorde, är fortfarande inte riktigt bra. Micael sliter som en lite blå med dräneringen och imponerar stort på snickaren. Dammen fortsätter att fascinera oss med sina konstiga djur och all skum som plötsligt bara bildats. Lika roligt att se besökarnas förvåning när de ser våran trädgård. Även traktens rådjur har fått upp ögonen för den vilket vi inte är så förtjusta i.

September – Jag köper en Ultimate pro och börjar att pyssla framför tvn. Vi besöker Pilane, en spännande konst utställning på ett gravfält där Shakira bekantar sig med fåren. Även en promenad vid Röda sten där gubben går helt loss bland alla vrålåk. Fattar inte varför med tanke på att vi redan har den fräckaste bilen. En  Rav 4! Tobias köpte sig en Hondai och körde så den bokstavligen gick upp i rök.

Oktober – Det börjar bli riktigt kallt ute och man känner att vintern är på väg. Gubben blir intresserad av att pyssla och jag njuter för fullt när vi kan göra saker tillsammans. Härlig utflykt till Alingsås och tittade på ljus showen, något vi skall göra varje år hädanefter. Min axel pajar och jag överväger att sälja hästarna. Elvy fixar så det kommer upp medryttare och jag avvaktar med beslutet.

November – Redan mycket snö och kallt som tusan. Vi täpper till tjyvdragen så gott vi kan och inser att vi måste ta tag i isoleringen till sommaren. Lill-polarn dyker upp tycker hela gården håller på att falla ihop medan han var i Afrika. Micaels får sin kamin inmonterad och de börjar att sätta upp stenväggen. Snart är hela nedervåningen klar.

December – Micaels kök har fått kakel och det är bara småting kvar. Micaels hus är väl det enda som har riktig go värme på insidan. Gubben fixar ved i mängder för att vi inte skall förvandlas till istappar. Verkar som vi får lika kall och snörik vinter som förra året.

Det har varit ett bra år men jag får ta tag i min jobbsituation ordentligt på det nya året. Sen kommer vi att satsa för fullt att Micaels hus skall bli klart så han kan flytta ut till sommaren som kommer. Han längtar så och har slitigt så våldsamt med dräneringen. Hoppas verkligen att Tobias nya bil inte går upp i rök som den gamla och att båda får stabila och varaktiga jobb.

One Comment

Leave a Reply

Översätt sidan »