365 Foto 2011

Stilleben (19 av 365)

Stilleben

I dag hade jag verkligen ingen lust att fotografera och inte blev det bättre när jag pratade med Rosa och hon skall bort i helgen 🙁  Har nämligen funnit Hejderiddarens gravsten! Så ni får inte se bildbevis förrän om  två veckor, suck! Så jag tänkte att jag skulle ta ett lätt tema idag så jag snabbt kunde sätta mig framför någon gammal film och sucka ljudligt.

Valde (Stilleben) Typ ta fram en kopp och fat så har du ett perfekt motiv eller blomma och något porslins figur. Nää jag skulle givetvis krångla till det med en oljelampa och pappas gamla kontors prylar. Oljelampan blev jag så fascinerad av, och när Micael kom in i rummet och fick syn på hur man redan på 1800-talet  körde en dimmer variant så blev vi ståendes där och velade med ratten så lampkupan blev kolsvart! Pust! Optimisten trodde också han kunde panta lampan till sitt hem också! Inte en chanse!

Jag har hur mycket mysiga prylar som helst att fotografera, problemet är att jag har för mycket runt om kring som stör. När jag lägger rabarber på Micaels gamla rum, skall jag försöka spara en vägg så jag kan ha att fotografera föremål mot. Vill inte behöva trycka ihop bilden så den blir kompakt och full av prylar. Den här bilden hade blivit betydligt bättre med mera space runt omkring.

Det är det jag gillar med sådana här projekt, man blir mer obs på vad man kan förbättra och vilka saker man absolut inte skall fotografera när Micael är i närheten. Har lovat att hålla utkik efter en gammal fotogen lampa när vi går på loppis.

3 Comments

Leave a Reply

Översätt sidan »