365 Foto 2011

Färgsprakande (125 av 365 )

Färgsprakande (125 av 365 )

Så här vacker och färgsprakande är den fransiga tulpanen. När vi flyttade till gården så gladde jag mig åt alla härliga gamla växter som skulle dyka upp. Vi kan säga som så att det var brännässlor, hallon och sly högt och lågt. Den enda blomman vi hittade var maskrosor i mängder. De som hyrde gården hade inte brytt sig om något, bara det var billigt och de slapp göra något så var de nöjda. Ägarna som även var släktingar sålde gården för att den inte skulle förfalla helt.

Färgsprakande (125 av 365 )

Men det har huserat en odlare som hyrde en bit mitt i hagen, av alla korkade ställen. Han var 84 år när vi flyttade hit så vi sa till honom att han fick vara kvar så länge han ville. Han hade till och med eget vatten med sig eftersom han inte fick ta av de som hyrde gården. Jösses vad folk kan vara gnidna. Förmodligen kommer den här vita tulpanen och den röda nedanför från hans odling. Han finns inte kvar och odlingslotten är hage sedan många år.

Tulpan

Det är väl hästarna som sparkar runt på lökarna eftersom de byter plats varje år. Skall ta upp dem i år. Det finns bara en vit tulpan och två röda kvar. Den ena tulpanen hade blåst på el tråden och brett ut sig som en parabol av chocken. Jag fick mig ett par rejäla pärlor innan jag fick brutit av tulpanen som satt fast på tråden.

Tulpan

Så nu får den flyta runt i dammen som en färgklick. Tulpanen var verkligen stel, bladen stod bokstavligen rätt ut, det var bara de små fransarna som var lite böjbara. Den kändes jättekonstig. Tror jag skall kolla runt på nätet efter mera tulpaner. De är ju riktigt vackra. Även den vita som kanske inte gör sig så bra på bild är väldigt vacker i sina matta färger.

Tulpan

Leave a Reply

Översätt sidan »