Utflykter

Ramhultafallet

Elvy och jag tog en tur till Ramhultafallet. Efter lite velande så kom vi fram och oj det var inte den bästa tiden att besöka fallet! Jag har ju varit här för 20 år sedan och då blev jag alldeles ställd över att det var så dåligt skyltat hit med tanke på det gigantiska fallet. Nu hade de fixat skyltar men det var lite dåligt med vatten.

Den bästa tiden är väl runt April-Maj då snön har smält. Fallet är över 50 meter och ordentligt brett så normalt sett är det en mäktig upplevelse att besöka det. men nu fick vi oss en ordentligt klätter tur för att fotografera i mitten av fallet. När vi sedan skulle ner tog Elvy det säkra för det osäkra och satte sig ner.

Plötsligt hör jag hur Elvy säger ojdå! Det satt en groda och tittade på Elvy där hon kom glidandes på ändan. Den glodde en stund på henne innan den gjorde ett jättehopp. När vi väl kämpat oss ner hade Elvy värk i benen och jag tänkte sicken klenbert.

Men när vi stannade till på RK så kände jag allt hur sladdriga benen kändes. Det är inte vardag man klättrar runt så. Måste ta en tur hit när det är mera vatten så ni får se hur det egentligen skall se ut.

One Comment

Leave a Reply

Översätt sidan »