Dammen

Fler törstiga djur

Törstigt rådjur

Jag blev så paff när jag skulle hämta kaffe och får se ett rådjur vid dammen. När jag hämtar kameran ser jag ett till vid planterings skyddet. I år har vi varit helt förskonat från rådjur tills i går då de dök upp på tomten. Shakira jagade iväg dem när hon och gubben var ute för att hämta mera ved. Men som sagt nu var de här igen.

Fototriss: Personlig

När jag öppnade dörren så stod de bara och tittade på mig och tog ett steg fram som, har du godare mat där inne?! De är söta att se på men låter jag de äta här nu så lär de komma med stormsteg till våren och då lär man inte bli så glad. De måste ha varit extra nära bebyggelsen i år för de verkade inte bry sig när jag ropade till för att köra iväg dem. De såg mest ut nyfikna ut. De käkade ganska friskt på solrosorna innan de gick vidare mot kryddspiralen.

Rådjur

Men till sist så släppte jag ut Shakira, rådjuren visade överhuvudtaget ingen rädsla när jag gick ut och jag vill helst inte att de skall tro att det är fritt fram här. Shakira körde iväg dem till skogen och vände vid tomt gränsen. Förmodligen kommer väl rådjuren i morgon igen nu när de har sett att det fins massa att äta på. Synd att de skall vara så kräsna att de ger sig på blommorna när det finns gott om gräs att äta på.

Rådjur

3 Comments

Leave a Reply

Översätt sidan »