Familjen

Årskrönika 2011

En tillbakablick på året som har gått – Hmmm! Gick tillbaka förra året för att kolla hur jag hade gjort krönikan. Då startade jag med att år 2010 var ett turbulentare år än förra! Ups! skulle precis skriva att detta året varit lite kämpig men tror jag hoppar över det 🙂

Januari – Jag beslutar mig för att gå med i 365 Foto 2011. Roligt men kämpigt när man varit trött efter jobbet och tiden inte riktigt räckt till. Nu när man tänker tillbaka så längtar jag verkligen efter snö, det är just nu kallt men grönt ute.

Februari – Kallt och blåsigt, vi laddar upp med hö. Jag får syn på en liten ilsken ekorre som förhoppningsvis kommer att efterträda den som drunknade i badkaret. Grannarna nere i hagen bygger som tokar på huset och jag tränar Shakira med hästarna.

Mars – Började att förbereda min drivbänk och gläder mig åt våren. Rosa bjuder med mig på en kort viknings kurs som var jätte rolig. Micael och gubben sliter som djur med Micaels övervåning. Hmm! Tycker vi har stått still lite i renoveringen men jösses!! Vad långt vi kommit  🙂

April – Hittar massa konstiga ägg i dammen och trädgården fullständigt exploderar av liv  🙂 Fixar till uteplatsen så att jag kan vara ute mesta möjliga och favoriten ( Min hängmatta ) kom på plats. Rakar mina pälsbollat till hästar och kunde raka ansiktena för första gången.

Maj – Micael tar studenten  🙂 Och är mestadels i huset. Jag är oftast vid dammen och fotar de små gästerna som dyker upp. Vädret börjar bli lite småkonstigt med sol, regn och hagel samtidigt. Vi gör små utflykter men jobbar mest med Micaels hus.

Juni – Trädgården frodas och jag sitter ofta i mitt plantering skydd och ser på djuren som kommer. Tar ner hästarna ända vid dammen så att de kan beta. Får se mängder av knepiga insekter och skaffar ett tele zoom. Släkten kommer på besök och firar Micael.

.

Juli – Kanon väder och jag älskar att vara runt dammen. I år har vi haft mängder av trollsländor i alla möjliga färger. Vi börjar så smått göra i ordning Micaels gamla rum till hobby rum. Tar en kanon utflykt till Sundsby Säteri och klättrar bland grottor. Semestern hägrar.

Augusti – Det börjar redan bli kallt på morgonen. Jag får börja använda glasögon och Shakira testar om de är något att ha  🙂 Fönsterna är utbytta hos Micael och övervåningens 2 rum tapetserade. Monica börjar få kanon kläm på Bellman och vi byter ut hästarnas mat. Får en god skörd på örterna och vill öka ut till nästa år.

September – Fåglarna är som tokiga i våra solrosor och även trollsländorna verkar ha fått fnatt. Det regnar nästan varje dag  🙁  Gubben byter ut fönstret i hobby rummet och vi börjar ta tag och isolerar så mycket vi kan.  Träningen med hästarna går framåt med stormsteg och vi är ute så mycket vi bara kan. Börjar att rikta in hästarnas hovar.

Oktober – Det börjar bli riktigt kallt ute och jag tar upp de sista jordärtskockorna. Lilla Leiha döps och min kamera får sig ett frispel. Vi tar nytt lån för att kunna fortsätta med renoveringen och det är väl något jag inte direkt gillar. Har börjat dela upp maten lite mera till hästarna och det har gett dem betydligt mera energi. Rådjuren som varit borta hela sommaren har börjat dyka upp för att länsa det sista i min trädgård.

November – Vi är utan telefon och internet i ett par dagar, inte roligt  🙁  Stormen som drar förbi knäcker ett antal träd, visserligen mycket ved men ändå. Gubben snabbar sig att bygga regnskydd så att det kommer förbi dräneringen. Den här årstiden tar nästan knäcken på mig. Vi fick upp gardiner i Micaels kök och han bara älskar sitt kök  🙂 Aldina hjälper mig med brev till min tyska mamma. Hmm är sjukskriven och passar på att ta ner artiklar från MN.

December – Micaels badrum är på gång men nu kommer ju julen så det blir klart nästa år. Gubben har kommit jättelång med mitt hobby rum och äntligen har vi fått upp värmepumpen  🙂 Trot eller ej men min store bror fanns på facebook 🙂  Går väl egentligen inte att beskriva känslan riktigt. Vädret skall vi bara inte gå in på och snön var väl inte så imponerande som förra året.

Frånsett vädret så har året varit bra. Känner mig av någon anledning totalt slutkörd fast jag har varit noga med att vila mesta möjliga. Kommer att bara köra enstaka teman nästa år och ser fram emot den nya kameran i februari någon gång då den släpps  🙂 alla trollsländor, våren, värmen och härliga ridturer.

Vill passa på att önska alla ett

Gott Nytt År

3 Comments

Leave a Reply

Översätt sidan »