Hästarna

Vilket väder :)

Kanon väder idag och Monica gjorde klart hästarna så det i stort sett bara var till att hoppa upp och ut. Snacka om lyx. Med sig hade hon häst godis och vi var så himla spända på vad hästarna skulle tycka om lakritsen! Den smaken toppade nog alla smaker som vi har testat. Eftersom vi nu skulle på kulturstigen eller nu mera kalhygget så tog vi med oss ett gäng i fickan och de kom verkligen till användning idag.

Hästgodis

Längst ner på kulturstigen så var hönorna ute och skulle vallas in i hönshuset samtidigt som det var isgata. Det blev uppenbarligen för mycket för Beethoven som började backa och tröjla rejält. Men skam den som ger sig, vi kom förbi och fortsatte bort mot ängen. Nu märkte man att hästarna hade fått in en riktigt god teknik och jag tycker de rör sig betydligt enklare barfota på isen än med skor och broddar. Nu måste de verkligen känna av ordentligt och inte bara trampa på.

Mot ängen

Vi red över halva ängen och svängde av mellan husen, de extremt pigga att rida men skötte sig kanon. Även genom den smala lilla tunneln gick det jättebra utan det var när alla banden som de delar där de hugger träd började fladdra som det blev lite bökigt. Men nu hade jag inga vantar och var mera beredd så idag lyckades han inte rusa iväg utan allt gick hyfsat fint. Hmm på nedersta bilden är det Monica som seeeeegar sig upp, med tanke på att hon är hälften så gammal som mig så blir jag lika fascinerad över att det tar sådan tiiiiid. En annan skuttar liksom upp på två röda  🙂

Hästgodis

6 Comments

Leave a Reply

Översätt sidan »