Resor

Bratome

Bratome

I dag blir det en riktig relaxa dag och vi har promenerat runt i lilla  Brantome i Dordongne regionen. Gubben ville ju flytta till Italien och jag till Dordogne regionen.   La Libertie som vi var en natt hos var ju Svenskar  och de har aldrig ångrat sitt beslut att flytta, även om det var tufft innan de kom till rätta. De små städerna med sitt lugna tempo är bara så vackra. I dag verkade hela staden vara på utflykt och serveringarna fylldes ganska snabbt upp av invånarna och turister. Men idag är det bara så varmt och vi kopplar av ett par timmar innan vi går ut och äter.

Bratome

När vi var på väg till Brantome stannade vi till en stor hage full av vildsvin som jag ville fota. Men precis när jag skulle fota så säger gubben ( Hej ) till ett stort svin. Herre jösses! Fullständig panik utbröt i hagen och de bokstavligen sprang av skräck och jag hade inte en chans att ta några bilder. Gubbens förvånade min och svinens hysteriska flykt fick mig att vika av skratt. Svin är ju extremt nyfikna så de kom snabbt tillbaka men det minsta man rörde sig så rusade de i väg igen. Vi tyckte det var bäst att åka innan bonden kom ut och frågade var vi höll på med. Så några vildsvins bilder blev det inte och inga Alpackor heller! Vi körde förbi en farm men inga av djuren var ute.

Bratome

I morgon skall vi åka in till Bratome igen och kolla en klädaffär och sedan blir det en utflykter till massa småstäder med medeltids hus. Så skall vi flytta hit blir det förmodligen någonstans i Dordogne regionen. Vi börja få en uppfattning om vad för sorts B&B vi i så fall vill ha.

Bratome

One Comment

Leave a Reply

Översätt sidan »