Resor

Det var det!

Bratom

Jahupp! Då var semestern slut och det kändes som det bästa semestern någonsin. Men nu hade vi inte haft semester på 6 år så det var på tiden. Men denna semestern kändes faktisk lika overklig och fantastisk som den vi tog till Euro Disney med barnen. Det var strax efter all upprensning av branden och då hade vi heller inte haft semester på ett bra tag. Nu var sönerna hemma och det kändes väl lite konstigt i början men sedan så var det bara så mycket intryck överallt att man hade fullt sjå med att ta in allt. Det största var att få träffa min biologiska mamma och det var en riktig aha upplevelse.

Jag och mamma

Det visade sig att vi var så lika till sättet att det var lite komiskt. Mamma är ju 71 men for runt som en liten skottspole. Jösses! Vilken energi! Hon jobbar dessutom 4 timmar? om dagen för att pensionen är så låg. Hon borde få njuta av sin pension och inte jobba. Nu har hon en trea men hon värderar space väldigt högt precis som jag och hemmet var så himla sött. Det var så roligt att få se hur hon hade placerat ut mina scrapping presenter och hur väl de passade in. Köket och badrummet gick i kornblått och mjukvitt. Jag hade lätt kunnat flytta in där och stormtrivts.  Så min storebror Michael, jag och mamma har samma energi, temperament och är envisa som åsnor på gott och ont.

Mammas kök

Min storebror Svenerik var mycket mjukare till sättet men även han var energisk men inte riktigt så enveten. Eller så var det så att vi kompletterade varandra så bra under uppväxten att jag upplevde honom som så mycket mjukare på grund av att han hade sådant tålamod med allt jox jag ställde till med. När jag och Elvy t.ex. vurpade med hans motorcykel så suckade han bara och ruskade på huvudet. Sa “typiskt tjejer” och frågade om vi var skadade. Jag och Elvy blånekade och sa att vi mådde prima! Vi skall inte gå in på hur mörbultade vi egentligen var och hur motorcykeln såg ut! Hua!

Så hur min uppväxt än har varit har jag lärt mig att bitterhet och hat kommer man ingen vart med, snarare så drar den bara ner en i skiten mer och mer. Har växt upp med så mycket bitterhet att det gör lite ont när min bror och mamma inte har pratat med varandra på 25 år. Men det är deras problem inte mitt! Känner så väl igen deras korkade argument över varför de är bittra…..men som sagt, det är deras problem.

Bättre att sikta in sig på att försöka träffa dem så mycket som möjligt och att allt flyter på utan konflikter.

Brossan och Thabea

Underbart att få träffa Min bror och Thabea igen. Thora var i Bulgarien och på semester och åkte samma dag som vi kom till Tyskland. Brossan har full upp med att renovera sitt hus så det verkar som våra liv följer samma spår fast i olika länder. Såg på en bild att vi står på samma sätt med benen 🙂 och vi blir lika ilskna när vi tänder till. Han menade på att jag absolut inte vill se honom arg! Han glömde bort att vi är släkt, jag fattar precis hur arg han kan bli och han borde tänka på att jag har samma temperament och inte bara titta på hur liten jag är!  Man blir liksom blåst då 🙂

Leave a Reply

Översätt sidan »