Smått o Gott

Hmmm!

Lill-Mumien

Att sälja sina bilder!? Får ibland höra att folk tycker jag skall sälja mina bilder, jätteroligt när någon gillar bilderna men har man inte en käft som glappar eller är ganska påstridig så är det attans så svårt. Jag la upp mina bilder på Mostphotos och har fått sålt ett par stycken. Det jag stör mig på är att bilderna kan laddas ner som paketpris……typ betalar du t.ex 290 i mån och kan ladda ner 10 bilder i alla storlekar. Detta är något som folk använder sig mest av. Så de har laddat ner flera av mina bilder i stort format och jag har tjänat hela 40 kr! Tycker det är okey om bilderna är i litet format, men fn inte stort format då de kan trycka ut canvas eller posters med dem. Synd att man inte kunde bocka i någonstans att det bara gäller i litet format.

Göta kanal

Jag kommer nu att ta bort mina bilder därifrån och kolla upp noggrannare de ställen som mina bilder ligger på. Flikr kommer jag att fortsätta att använda men där ligger de bara i små format. Sedan hittade jag denna sidan Pixoto igår som jag kommer att testa i ett år. Där skall man rösta på varandras bild. Jag lägger upp en bild och den får sedan folk rösta på mot en bild i samma kategori. Fördelen för mig blir att jag kan se vad folk gillar och hur mina bilder egentligen står sig mot andra. Jag har redan lärt mig en hel del på att rösta på andras bilder och detta känns vettigare än att folk kan massladda ner mina bilder för en spottstyver.

7 Comments

 • Gullvi

  Tänker alltid på att de flesta betalar utan att klaga 400-600 kr i timmen då de lämnar in bilen men om de vill ha en jumper som det tagit mig ca 60 timmar så vill de flesta inte ens betala garnkostnad. Med det vill jag säga att vi alla borde tänka på vad saker egentligen är värda.
  Jag fortsätter i alla fall att göra det jag gillar för jag mår bra av det. Jag njuter av att se dina bilder och någon gång kanske jag blir rik så jag kan göra något mer.

 • PJAK/Anna

  Oj då, det var ju knappast att få betalt alls. Mer tycker jag nog de är värda. Har köpt canvas bilder och har glatt betalat 500kr för dem. Så det är nog det minsta du ska ha för dina. För de är minst lika bra.

  Gott Nytt år!

 • Benita

  Åh, vad jag saknar Lillpolarn!
  Jag tycker fortfarande att du ska ge ut året med honom i bokform, genom Vulkan. 🙂
  Jag skulle köpa boken omedelbums!

  Jag skulle också jättegärna kunna hitta nån väg att sälja mina bilder. Men, det är verkligen en jungel där ute.
  Tack för att du hjälper till och tipsar om dina erfarenheter. 🙂

Leave a Reply

Översätt sidan »