Trädgården

Fläder

Fläder

Jag blev så paff när jag gick runt och fotograferade på midsommaraftonen. I hagen såg jag en buske som såg ut som fläder och la ut bilder på den i gruppen trädgårdsliv på fb.  Det finns flera falska fläder här på gården och jag vet inte riktigt skillnaden. men nu var det äkta fläder eftersom de blommade nu. Jag var ute i senaste laget med att plocka in blommorna men bättre sent än inte alls. Gick runt och tittade i och utanför hagarna och jag har ju flera stycken äkta fläder!

Beethoven lutar på fläder

Den största hade jag i den stora hagen och hästarna kom direkt fram och kollade om det var något till dem att äta. vi har visserligen bara bott på gården i ca 14 år och buskarna var ju bara runt 4-5 meter! Så det är klart att man lätt bara går förbi dem. Att de sedan lyser upp hagen med sina vita stora klasar av små blommor och luktar ganska kraftigt det är ju en annan femma. Jaja det är alltid lika spännande att gå runt på gården, alltid hittar man något nytt eller så har något brakat ihop.

Bellman luktar på fläder

Nu har jag testat att göra saft och skall sedan göra flädercurd när saften är färdig. Hoppas det blir gott nu så jag inte bara får slänga allt. Nu under semestern skall jag röja fram fläderbuskarna, som det är nu är de omringade av hagtornen och lite bökiga att komma åt. Träden och buskarna är i så dålig skick att det mesta har blåst väck i stormarna eller bara stått så tätt att de har blivit angripna av diverse skit.

Fläder

2 Comments

Leave a Reply

Översätt sidan »