Resor

Duomo


Duomo

Dagens höjdpunkt var besöket i Duomo. Super trevlig guide med mycket information och en kanon grupp. Takten var lagom och tur att det inte var så varmt. Jag har klaustrofobi och hade det varit 30 grader så hade jag inte klarat av att klättra upp till toppen. Det var såpass trångt och man gick i en cirkel så yrseln slog till. Nu gick folk i ett lagom tempo och jag gick sist så jag lämnade lite utrymme mellan mig och Claes-Olof.


20180516_133554

Men wow vilken vy när man väl var uppe! Så himla glad att jag inte gav upp halvvägs. Man såg ju hela Florens och en stor del runt om kring. Guiden pekade ut sjukhuset som var med i Inferno.  Det var definitivt värt de 463 trappstegen för att komma upp!


IMG_0054

Biljetten till Duomo gäller även till kryptan och klocktornet som är utanför, så det funderar vi att besöka idag.


IMG_0023

Vi gjorde även ett besök i Boboli och Bardini trädgårdarna som var avkopplande att gå runt i. Vi hade förväntat oss lite mer blommor och statyer, men det var fint ändå.  Det finns så mycket att skriva om men laptoppen krånglar och jag får vänta tills Tobias och Micael möter upp oss i Amsterdam.  Det är ram minnet som strular ochdet är svårt att få till bilderna.


Bardini och Boboli trädård

Leave a Reply

Översätt sidan »