Hästarna

Stackars Bellman

Hundbett

Jahupp! En dag hemma efter semestern så kommer en hund in i hagen och biter Bellman 2 gånger i mulen och en kraftigt bett i bogen. Veterinären kom upp och fick sy ihop mulen i två timmar. Så jäkla trist! Vi hade precis gått in när vi hör barn gallskrika och en hund skälla som en tok. När vi rusade ut så kom hästarna i full fräs upp mot stallet och vi gick ner i lille hagen som var tom! Så de måste ha försvunnit med ljusets hastighet! Så jäkla dåligt att de inte ens kom upp och kollade hur det gick. Bellman vågar sig inte ner i hagen ännu och ser han hunden igen så lär vi märka vilken det var.


Trädgården

Vi har låtit hästarna gå mellan husen och upp till stallet om det händer något.  Det har hänt att ungar springer in i hagen och försöker jaga dem.  Sedan är det ganska mycket blinningar som irriterar dem och då är det bättre de går in i stallet en stund. Men så många år som vi har bott här har de aldrig blivit attackerad av en hund på det sättet.  Det blev att vi kom av oss med att röja här nu när vi får ge Bellman sprutor och smärtstillande medel. Vi tänkte förbereda för växthuset nere i gropen.

2 Comments

 • PJAK/Anna

  Har Ni polisanmält? Annars gör det. Om inte annat så för att åtminstone få en chans att lära vem som än gjorde detta att det är totalt ägaransvar som gäller. För man kan åtminstone stå för vad som har hänt. Undra om de försvunnit lika fort om Bellman hade sparkat hunden istället för sprungit “hem”? Det tror inte jag…..

 • Benita / Livsturisten

  Det är totalt förbjudet att ha hund lös så här års.
  Så, den hundägaren har begått ett brott, och ska ersätta er och Bellman med så många medel det är möjligt. Alltså… ingen kan ju trolla bort hand bitsår och det trauma detta medförde båda hästarna.

  Man blir så arg på folk som inte kan ta sitt ansvar som djurägare!!!
  Och, som PJAK sa: Polisanmäl!!!

  Tillhörde de låtande barnen samma “flock” som hunden?

Leave a Reply

Översätt sidan »