Resor

Amsterdams underbara husbåtar!


Husbåt i Amsterdam

Jisses! Vad många läckra husbåtar vi såg i kanalerna. Det var billigt att åka till Amsterdam men boendet var bra dyrt. Nu hyrde vi en lägenhet eftersom sönerna var med och vi tycker det är smidigare än hotell. Nu hade Leen berättat att husen var smala och höga, så det var vi beredda på och layouten blir ju lite annorlunda. Det var väl egentligen bara trapporna som blev lite väl branta när allt var långsmalt. Lägenheten var supermysig och precis allt fanns med. Vi var inne på att hyra en husbåt men priset var inte att leka med.


lag

Sedan åkte det ju mängder av turistbåtar och en del åkte runt och festade rejält i sina båtar, hur kul hade det varit? Det blev ju att man glodde rätt in i husbåtarna.


Husbåt i Amsterdam


Husbåt i Amsterdam

Vi fick nöja oss med att gå runt på en visningsbåt och sedan gå runt kolla utvändigt på resten. Men så många olika varianter och storlekar. En del såg ut som båtar, andra som vanliga byssjor. Men priset för en sån är lika högt som för ett hus. En del hade riktigt stora odlingar på tak, däcken och lagt ner ett enormt arbete med att få plats med allt utan att det skulle se knökat ut.  När vi var inne i en av båtarna så var det gott om plats och egentligen ett riktigt bra alternativ till en lägenhet.


Husbåt i Amsterdam

Men jag hade fått panik varje gång jag skulle fick parkera längst kajen, för det fanns inga räcken och en del stod så nära att det är en gåta hur de kom ut att behöva klänga över till passagerarsidan. Det gäller att inte trampa snett   🙂

Leave a Reply

Översätt sidan »