Resor

Pico Areeiro-Pico Ruivo


IMG_0078

Vår vandring började på Pico do Arieiro, på 1 818 meters höjd och är Madeiras tredje högsta berg och fortsätter på branta stigar förbi betagande djupa dalgångar till Madeiras högsta topp Pico Ruivo. Vägen dit var smal, slingrande, och följde bergets konturer. Ingen resa för höjdrädda! Något som gubben är! Höjden fungerade riktigt bra för honom eftersom det var vajrar längs sidorna där det var som värst.

IMG_0165

Helt otroligt fint. Bra kvalitet på leden, några tunnlar och många trappor upp och ner. Som lägst är man på drygt 1500m, så det handlar om starka ben. Tror att det är ca 9 km mellan topparna. Tunnlarna hade jag stressat upp mig för, men de var ju jättefina. Fick ingen klaustrofobi.

IMG_0071

Det är ganska rejäl höjning, och att luften är tunnare här uppe. Jag är lite känslig för sånt, och trodde när det var som värst att jag skulle få ge mig. Och det här var inte ett ställe man vill svimma på, om jag säger så. Sedan blev det inte bättre av att jag hade en fitness armband på mig som visade 255 när det var som värst. Hade go lust att slänga den över kanten, man blev ju ännu mera stressad av att titta på den.


IMG_0123

Guiden körde ganska högt tempo och de andra som var med på turen var inte speciellt intresserade av att ta kort, och jag är en foto nörd! Hur ofta ränner man runt bland bergen!? Jag ville ju ta mängder av kort, så det blev att de fick vänta in oss hela tiden. Den enda gången en del tog sig tid med att ta kort, var när de hamnade bakom oss och vi korkade igen vägen  🙂


IMG_0134

Turen var helt underbar även om det tog på krafterna och knäna värkte. Och vill Micael som inte var med göra denna tur så hakar vi nog på igen. Den var värd varenda sekund.


IMG_0034

Leave a Reply

Översätt sidan »