Resor

Levada das 25


IMG_0056

Det blev en tur till Levada das 25 där vi gjorde en vandrig på 9 km och guiden sa att det var en lätt match men……….. gårdagen satte sina spår. Ner var ju inga större problem och den var mysigt att gå längst kanalen och guiden berättade om olika växter som de använde till maten osv. Han höll ganska snabbt tempo, men sa att det var för det inte skulle bli så mycket folk vid vattenfallet.


IMG_0084

Det var tur att vi höll det tempot för det kom en jättegrupp efter oss och då hade det varit lite körigt att ta bilder. Sa till en gubbe att flytta på sig för han stod mitt framför fallet och hade fotat klart men behagade inte gå åt sidan. Det var ju flera som ville ta kort när det satt framför fallet, ta kortet och flytta dig! Hur svårt skall det vara?


20190316_115012 (1)

Vi gick vidare och satte oss vid en bro och tog våran fika. Så avkopplande att se fåglarna istället för massa folk vid ett vattenfall..


IMG_0075

Lagerskogen är en skönhet med stor biologisk mångfald med endemisk flora och fauna som fick status som världsarv av UNESCO 1999. Skogen är på 15 000 hektar och 12 000 av dem är naturreservat. Man har skyddat området för att kunna bevara flera olika utrotningshotade arter. I oktober 1982 utnämnde Madeiras regionala styre två tredjedelar av ön till naturreservat och man skyddar och övervakar områdena än i dag.IMG_0097

Leave a Reply

Översätt sidan »