Utflykter

Eskilstuna

Eskilstuna

Då har vi varit i Eskilstuna för att hämta lilla Jippy! Vi tog tåget upp och hade gott om tid att promenera runt och blev förvånade att det var så mycket att se på.

Rademachersmedjorna Eskilstuna

Vi besökte Rademacher­smedjoch hantverksby mitt i Eskilstuna! Husen är från 1659-talet och utgjorde en del av Carl Gustafs Stads järnmanufaktur, Sveriges första smides manufaktur. Den var statlig och hade ensamrätt på tillverkning av många smidesprodukter.

Rademachersmedjorna Eskilstuna

Så härliga hus och rutorna var i original så de skimrade i regnbågens färger. Det luktade så gott från Grillen de hade igång. Uteserveringen såg så mysig ut att vi fundera att besöka här igen, men med lite mera tid.

Eskilstuna

Det var flera små områden men riktigt gamla hus, de var i bra skick och innergårdarna var så mysiga att titta på.

Eskilstuna

Helt otroligt! Jag som öppnar allt och är extremt nyfiken! Öppnade inte! Jag måste haft hjärnsläpp! Nu missade jag att de var inredda av en landshövding och två Eskilstuna profiler.

Eskilstuna

Det var lite små kyligt och det såg ut som regnet låg i luften men vi klarade oss och det blev varmare allt efter som.  Vi stannade till och fikade på Cafe Tingsgården, ett av de sneaste husen jag har sett.  Det kändes framförallt på övervåningen där vi satt.

Eskilstuna

Vi hann även med att titta Sörmlandsgården som är ett friluftsmuseum Husen visar hur en typisk mellansvensk gård från mitten av 1800-talet kunde se ut.

Sörmlandsgården Eskilstuna

Sörmlandsgården Eskilstuna

Vi hade verkligen en kanon stund och blev som sagt överraskade över hur mycket det var att se. Nu när man inte kan resa hur som helst så är ju mini tågluffning ingen dum idé. Vi har många fina städer.

Eskilstuna

Leave a Reply

Översätt sidan »