Familjen

Årskrönika 2023

En tillbakablick på året som har gått – Hmmm! Ett år av många förändringar och renoveringar. Det har varit ett år av många glädjeämnen men också väldigt tunga besked. Men det har varit ett ganska bra år och jag ser fram emot det nya.

Januari – Vi har lagat all mat på vedspisen och det fungerar kanon. Det har kommit snö och hundarna älskar att springa runt ute i den stora hagen. Vi börjar bli klara  med renoveringen av köket och kopplar av med en filmkväll och popcorn. Hundarna tycker att popcornmaskinen låter konstig men luktar gott.

Februari –  Odlings tunnlarna rengjorda inför våren och jag ser fram emot att få sätta igång. Anna och jag har börjat att promena till Jonsered på rasten. Vi har kommit långt med att kakla i köket.

Mars – Hittar massa spännande fröer på nätet och har börjat att förså i hobby rummet. Min biologiska mamma går bort dagen efter min födelsedag. Jippy och Jackpot är helt underbara och vi är så glada att vi har dem.

April – Elen är dragen i köket men vi kört fortfarande all mat på vedspisen. Älskar mina eggcoddler och tycker det är lite lyxigt att anväda dem. Claes-Olof köpte en matberedare där det står gårdens namn ( Krakelgården )

Maj – Micael och Mao har bröllpsfest här och till sommaren åker vi till Japan. Jag har börjat att fotografera igen och det är så roligt. Tjejerna skall till veterinären men är lyckligt ovetande och njuter för fullt av bilturen.

Juni – Vi har haft en underbar dag på Läckö slott! Med visning av några rum och mycket information. Guiden levde sig verkligen in och berättade att det var Sveriges vackraste slott!? Odligen börjar ta fart och jag har gjort Syrén sirap för första gången. Anna och jag hjälps åt på jobbet 🙂

Juli – Swedrock är här och gräver ner rör i hagarna, de var lite större än jag trodde. Phuu! Det är det varmt och jag håller på att rensa vid tunnlarna och gubben skruvar bräder till paviljongen.  Det har kommit pumpor och vi har skördat en hel del sparris i år.

Augusti – Vi var på marknader och gick runt i Dubai, spännande tur och tiden räckte inte till, vi skulle åka vidare till Indien och sedan Singapore. Indiens flygplats var ….hmmm…..kapitel för sig. Men nu är vi i alla fall i Singapore. Sedan Japan och Micael och Maos bröllopscermoni. Så mycket som vi upplevde i augusti – underbar men intensiv.

September –  Skördat in de sista tomaterna och är jättenöjd med vad vi fått i år. Paviljongen är klar och jag har bjudit in kollegor från jobbet till grillning. Vi testar friluftsgrillen och blev lite överaskade hur smidig den var att laga mat på.

Oktober – Hundvakt och det var röjigare än vanligt här, inhängnad damm och stenhård koll på all mat. Vi var på Tjolöholm slott på Aternoon tea och det kommer vi att göra om. Så himla mysigt. Testade vår lilla sparspis och har sparat in mycket genom att köra vedspisen.

November – Mao var här och bakade med ett par kompisar, super mysigt. Jag kopplar av med carm choklad och ser på mängder av julfilmer. Gunnebos ljus show, helt magiskt och värt att se på.

December – Underbart med snö i december och den får ligga över julen. Jag gör olika kvass smaker och tycker det är väldigt gott. Vi fick en lugn och helt underbar jul.

Vill passa på att önska alla ett  Gott Nytt År

Leave a Reply

Översätt sidan »