Trädgården

Plantering

Mitt i hagen har det varit odlings lotter och när vi köpte gården träffade vi Erik som hade hållit på att odla olika Funkis sorter, och grönsaker i mängder. Nu är Erik 86 och orkar inte hålla på med odlig längre, så sista gången han var uppe hos oss var han 84 och hämtade ett lass gödsel till sina tulpaner. Han hade svårt att gå och haltade ganska kraftigt. Elvy och jag erbjud honom att gräva och lassa upp gödslet men det ville han inte höra talas om, ett par fruntimmer ! . Det tog en bra stund innan vi hade lyckats övertala honom om att vi inte ramlade omkull så fort vi tog tag i en skottkärra. När vi var hemma hos Erik så blev jag helt förtrollad av hur mycket blommor han hade och att tulpanerna stod bokstavligen i givakt med ett par cm i mellan. Jösses jag är överlycklig om jag får något att klara sig.

Jag gick ner till odlingslotten, det står stora gamla hallonbuskar först och sedan kommer blommorna. Trodde jag ja!!, rådjuren och sniglarna hade ätit upp i stort sett allt. Det ni ser på bilderna var det enda som var kvar, funkisen var helt borta och av hallonen är det bara en tredjedel kvar. Jag brukar ha mängder av rabarber som Elvy kommer och hämtar, så lagar hon kräm och paj till mig som tack. I år blir det nog inget med det.

Tobias vår äldsta son hjälpte till med uteplatsen i dag och han ser i fram emot att dra ut elen när det blir klart. Det är inte ofta han är med ute och grejar utan han sitter mest inne i sitt rum och chattar. Hans rum skall vi bara inte gå in på hur det ser ut, han pratar om att flytta ut i ett av småhusen när han blir 18. Jag har sagt till honom att så länge han inte klarar av att hålla rent och snyggt i 1 rum så kan han glömma att flytta in i nått småhus.

Leave a Reply

Översätt sidan »