Familjen

Blåst blåst blåst!

Usch jag har pajat min kamera, gubben lämnade in den för reparation och de i affären såg ut som? De hade aldrig sett något liknade fel och skulle lämna ett kostnadsförslag om det var någon vits med att laga den. Värdet på kameran har sjunkit drastiskt sedan jag köpte den och det kanske är mer lönande att köpa en ny. Det var så härligt väder när jag tittade ut i morse så jag kände hur inspirationen kom flygandes till att fixa klart övervåningen i kokhuset och köra iväg det sista som står där uppe. Men Göta Petter vad det blåste! och det var svinkallt ute så jag tog ett par kort och rusade in igen.

Jag pratade ganska länge med Rosa i telefonen i går och vi kom in på vad som kunde göras på våra kärringträffar. Bland annat att jag behöver dränera runt kokhuset. Jag gick runt idag och kollade hur djupt vi behöver gräva och det är ca 2 meter djupt. Jag klarar att gräva 1 1/5 meter ned sen får jag cellskräck, tror det är bäst att kolla upp vad en grävare kan tänkas kosta att hyra. Det är denna sida som skall grävas 2 meter ned.

Sedan skall övervåningens panel rivas ner och bytas ut och ett rum skall innertaket höjas lite, de byggde innertaket lite väl lågt. Runt skorstenen är skadorna ganska omfattande och halva skorstenen behöver muras om. När man tittar sig runt så blir man lite matt av all jobb man har framför sig men det är väl bara att bita ihop och tänka positivt. Det kan bli väldigt fint när det blir klart och kommer det bara go värme så man slipper all regn ett tag så känns det nog lite bättre, just nu går man ju bara runt på halvfart.

Leave a Reply

Översätt sidan »