Trädgården

Planteringsbordet

När jag kom hem från jobbet så var det så gott väder att jag tog ut mitt café bord. Medan jag satt och njöt av mitt kaffe så fick jag sådan lust att göra ordning för mitt planteringsbord. Jag hade tänkt ha det vid mitt växthus, men det vete tusan när jag har ett sådant så det var bara till att gå runt och se vad man kunde placera bordet så länge. När jag gick upp till loftet for Shakira iväg som en skottspole och rusade upp på muren, uppe i trädet satt den ilskne ekorren som har varit här i flera år. Den är så van vid Shakira att den bara snattrar och fräser men fortsätter att springa fram och tillbaka längst muren och i träden. Shakira hade fullt upp med att ha koll på den i ett par timmar medan jag bar sten och gjorde i ordning för mitt planterings bord.

När jag slängde ogräs vid silon så fick jag syn på ( vikterna ) eller vad det är för något. De var helt täckta av mossa och är ganska vackra att se på. De har legat vid silon i flera år och jag har funderat på vad de har använts till. Haren och räven som sitter på muren har jag tyckt över ett par vassa spett som blev kvar efter att ladan brann ner. Jag var lite orolig över att ungarna skulle ramla och skada sig på dem så det var det enklaste lösningen att sätta något ovanpå. Förmodligen kommer vi att ha kvar haren när vi gör i ordning vid muren. Det är vid uteplatsen och fram till muren som jag hade tänkt sätta mitt växthus, men fram till dess så får jag se det framför mig i fantasin varje gång jag går förbi och skall slänga ogräs i silon. Egentligen så är det här någonstans planteringsbordet kommer att stå så småningom.

Jag fick hjälp av Tobias med den stora stenen under bordet. Jag kommer att måla och sätta kakel på bordet så fort vädret blir lite stabilare. Jag vill fundera en stund innan jag bestämmer mig om jag skall ha bordet här eller någon annan stans. Soffan som stod här innan satt jag nästan aldrig i utan det blev att jag satt på trappan istället. Jag kan göra himla mysig på kvällen för Claes-Olof när han kommer hem sent från jobbet med att sätta lyktor på bordet.

Leave a Reply

Översätt sidan »