Djuren

Höst förberedelse

Rännorna som Claes-Olof satte upp vid stallet funkar kanon, det börjar redan se bättre ut där hästarna skall in. I dag la vi på första lasset torv och skall lägga på lite mera om några dagar. Jag vill se först var det sjunker mest och om vi eventuellt behöver gräva ner mera dräneringsrör. Bellman har haft problem med en spricka vid strålen, men det börjar se bättre ut nu. Kommer det att regna flera dagar får de vara inne på nätterna så hovarna får chans att torka ordentligt.

Jag tog en sväng runt för att titta så jag inte har fått mera sniglar. När jag fick syn på att den lilla markkrypande Petunian har blivit ruggigt stor. Så jag har tagit skott för att ge Rosa och plantera på andra ställen. “En vacker och vädertålig petunia med mängder av blommor. Växer först lite upprätt och buskigt men får med tiden 50-80 cm långa revor och ett hängande växtsätt”. Rosa som lyckas med det mesta tog kål på sina, medan min lille blev gigantisk.

Leave a Reply

Översätt sidan »