1 objekt 365 dagar

Rendez-vous

Rendez-vous vid snölyktan

När gubben kom hem igår så satt vi och småpratade om hur trist det var att man inte hann att glädja sig åt all snö innan det hade smält bort. Och jag slog vad med honom att allt hade säkert smält bort till morgonen. Vi hör hur Lill-polarn sitter och ojar sig vid soffan. Snön får bara inte smälta just nu!  Mitt i natten vaknade jag av att Shakira gick runt sängen och puttade på mig. Det var bara till att gå upp och kolla var problemet var.

När jag kom halvvägs i trappan ser jag Lill-polarn och Esmeralda har rendez-vous vid snölyktan som Lill-polarn slitit med. Lill-polarn hade haft lite svårt att smälta att inte Esmeralda ville åka kälke med honom, så denna gången hade han förberett sig väl. Han hade lagt ut en handduk så inte Esmeralda skulle blöta ner sin vackra klänning eller bli kall om sina små fötter. Han hade varit nere hos Fredric och lånat en cape som tillhör hans Actiongubbar. Den hade han lagt om Esmeralda så hon inte skulle frysa.

När jag sa till dem att gå in så det inte skulle bli sjuka tittade Lill-polarn på mig och menade på att det gällde ju att “korpa natten!” eller var det karpen degen!” eller diom något! Det gällde ju att passa på, snön skulle ju smälta bort enligt oss.

Leave a Reply

Översätt sidan »