1 objekt 365 dagar

Gud vad gott de luktar!

Citrondoft, då är det en krydda.

Jag och Lill-polarn höll på att flytta blåklint när Rosa ringde och undra om vi ville följa med till Hornbach. Lill-polarn ville hellre stanna hemma och greja med blommorna, misstänkte starkt att Lill-polarn hade lite ont i magen. I morse när jag kom ner var alla chips och jordnötsringar uppätna.

Lill-polarn försökte få det till att Shakira hade mulat i sig, men så kräsen som hon är så knappast! Och skafferidörren har hon inte lärt sig att öppna ännu. Rosa köpte lite växter och sen bar det av till Bauhaus där vi köpte varsin Bontrosai pelargon. Varje gång man nuddade bladen så stank det citron.

När jag kom hem stod jag och pratade med Rosa en stund vid bilen och när jag skulle gå in så var min pelargon väck. Till sist hittade jag Lill-polarn kramandes pelargonen vid kryddspiralen, han var helt berusad av den goda citrondoften och ville att vi skulle laga mat som vi kunde använda bladen till.

-Men Lill-polarn, det är en prydnadsväxt och inte något man har i maten.

-…jaha, men den skall i alla fall stå vid min säng.

Leave a Reply

Översätt sidan »