Utflykter

Thorskogs Slott

Gubben och jag tog oss en liten förmiddags utflykt till  Thorskogs Slott som är ett riktigt Törnrosaslott. När vi tittade på informationen fick vi fram att det är hotell och konferensanläggning men inte om det är stängt för allmänheten. Vi chansade och tänkte att vi kunde besöka  Bohus fästning i annat fall. Trevligt men all information på slottets hemsida men de kan gott skriva ut om man får vandra runt i parken eller inte.

Vi chansade och började promenera i den vackra parken och fick se en så häftig buske som såg ut som någon korsning mellan Rhododendron och Porslinsblomma. Färgerna var så himla starka på blommorna och såg precis ut som porslinsblommans. Just den skylten var trasig annars hade nästan alla växter skyltar på sig. Ört trädgården var också lite spännande att se och jag kunde konstatera att mina örter har tagit sig minst lika bra.

Men som sagt vi reagerade att det bara var besökare från Norge och när en värdinna hejade på oss så passade vi på att fråga om man kunde gå runt. Då var hela slottet bokat för bröllop och det var förmodligen därför de flaggade Norskt. Nu hade vi ju hunnit runt och jag hade även testat röda mattan, så allt var i toppenskick för det Norska brudparet. Men vill man promenera runt är det kanske bäst att kolla om det är bokat först.

På hemvägen stannade vi till och köpte glass i  Bäcks Lanthandel,  Sveriges äldsta lanthandel som fortfarande är i drift. Den startade 1866 och ligger mellan Kungälv och Lilla Edet.

Leave a Reply

Översätt sidan »