1 objekt 365 dagar

Nu du!

Nu du!

När jag kom hem från jobbet stod en ledsen Esmeralda vid dörren och tittade storögt bort mot dammen. När jag gick närmare dammen fick jag se Lill-polarn försöka dra upp fulegubben med sugkoppen. Han muttrade och drog allt vad han kunde utan att fulegubben rörde sig ur fläcken.

– Men Lill-polarn ! Nu får du ge dig!
– Han skrämde Esmeralda !! Vi som skulle mysa!

Jösses! det är ju bara en plastgubbe! Helt ofarlig! Jag var tvungen att ta på mig kortbyxor och ställa mig i det kalla vattnet och knacka fulegubben på huvudet så Esmeralda kunde se att han var helt ofarlig. Esmeralda ville sen att jag skulle lyfta fram henne så hon också kunde knacka lite försiktigt på huvudet.

Lill-polarn däremot drämde till allt vad han kunde så gubben välte. Men hans lyckliga blick när Esmeralda började skratta fick mig att inte bli alltför arg och Lill-polarn lovade att hämta ved så jag kunde gå in och tända mig en brasa nu når jag stått i den kalla dammen. Han till och med erbjöd mig bullpåsen?! Bara jag gick in så att dom fick vara ifred! De ville kolla fontänen! I dagsljus?

Leave a Reply

Översätt sidan »