1 objekt 365 dagar

Tidigt ute

Tidigt ute

Jag skulle åka direkt till bokaffären efter jobbet och möta upp gubben där. Men han stod på utsidan och väntade och jag på insidan. Typiskt gubbar, det hade blivit såpass med folk att jag tyckte det var bättre att kila ner till secondhanden, nu när den var öppen. Vi hittade lite smått och gott och en del nya tomtar blev det allt.

Jag köpte en slinga för 10 kr som jag tänkte ha i fönstret bland krukorna. Men när jag fixade ordning kaffet och åt från gårdagens pizza var Lill-polarn som en vessla i min påse och fick upp ljusslingan. Wumba Wu blev helt såld på älgarna som åkte skidor, så de hamnar väl i Afrika så småningom.

Men när jag tittade bort på potatis vågen blev jag lite fundersam om jag inte skall låta slingan vara kvar till jul. Jag hade tänkt använda den på ett annat sätt, men Lill-polarns idé var inte så dum. Fast jag sa till dem att julsakerna fick de allt vänta med att sätta upp.

– Kuwa na Krismasi njema! tyckte Wumba Wu
– God jul sa Lill-polarn

Lite tidigt tyckte jag!

Leave a Reply

Översätt sidan »