1 objekt 365 dagar

Fixar till en skål

Fixar till en skål

Vilket uselt väder det är i dag, det regnar, blåser och blev mörkt väldigt fort. Micael som kom hem först idag hittade Wumba Wu bärandes på min lilla test-skål jag gjorde i går av spets och trälim. Han tyckte den var helt perfekt och skulle ta med den till Afrika för att ha fikon i, men Micael sa till honom att det var bättre han gjorde en egen skål.

Jag hinner inte ens ta av mig skorna förrän Lill-polarn kommer farandes med en pensel och skvätter runt en massa lim.

– Skynda dig, kolla vad jag har gjort i julklapp!

På vardagsrumsbordet håller Lill-polarn på att göra en jättestor fruktskål och är stolt som en tupp över hur fin den kommer att bli när den har torkat. Han och Wumba Wu hade valt i timmar bland alla mina dukar. Jag kände bara hur huvudvärken var på väg att ta ny fart, över vad de kunde ha tänkas gjort bland mina nystrukna dukar.

Men till min förvåning ser det riktigt fin ut i hörnskåpet. Dukarna ligger snyggt med sina spetsband, visserligen i en salig röra men ändå snyggt. Jag går ner för att berömma dom och kommer ner precis när Lill-polarn är färdig.

– Vad duktiga ni har varit och det var ju lite glädjande att du gör en fruktskål. Det är ju väldigt nyttigt.

– Njaa… man kan ju ha bullar i den också om man skulle få några i julklapp…

Leave a Reply

Översätt sidan »