Utflykter

Kvarnby i Mölndal

Kvarnby i Mölndal

Jag har varit och fotograferat forsen i Kvarnby. Jag och Elvy sprang runt bland de gamla gatorna en sommar på en kärring onsdag och fotograferade husen och blommorna. Forsen har vi visserligen fotograferat med jämna mellanrum men aldrig på vintern. Jag hade tänkt att rida ut Beethoven på en långis idag men tror jag tar en mindre sväng i kväll. Det är sådan isig kyla att det inte var speciellt mysigt att vara ute, trots att solen skiner. Så det blev att jag kom att tänka på forsen. Gubben och jag har promenerat bland husen i nedre området och käkat kanongod pizza. Men gubben hade aldrig varit så nära forsen.

Kvarnby i Mölndal

Jag blev lite ställd när han också skulle ut och klänga på den gamla gångbron. Marken hade gett vika på flera ställen och det var avspärrat på den första bron och en bra bit runt. Så när gubben följde spåren i snön och gick längs forsen mellan avspärrningen blev jag riktigt chockad, det är annars bara jag som är en sådan planta. Men det var bron som hade koner och en skylt framför sig. Så han tyckte vi kunde gå där alla andra hade gått men ge attan i bron. Men på fabriken var flera rutor krossade och det såg väldigt ruffigt ut runt omkring, jag hoppas verkligen att kommunen förstärker alla broar. Det var mängder av fotografer runt forsen idag och det är synd om det blir avspärrat överallt.

Kvarnby i Mölndal

Vi tog ganska många utflykter förra sommaren och det märks en markant skillnad på gubben! Han brukar annars komma med tusen ursäkter för att slippa åka med på mina fototurer. I dag var det faktisk han som var en buffel och skulle fram och runt överallt, blev lite full i skratt när han satte sig i bilen och var full av taggiga tistelbollar. Nu! Mitt i vintern! Men som sagt, han var överallt.

Leave a Reply

Översätt sidan »