Djuren

Wow! Äntligen!

Wow! Äntligen är allt gödsel borta! Det var 11 år sedan det var helt tomt på denna sidan. De första åren hade vi spån till hästarna och en gamle Erik som hade en odlingslott mitt i hagen rådde oss att byta till torv omgående. Det tar upp till 5 år för spån att förbränna medan torven kan du slänga ut i rabatterna redan nästa år. Det känns helt ljuvligt att fått bort allt. Dammbygget och alla trädgårdsland svalde all jord. Nästa åt tänkte vi gå over gräsmattorna och slänga ut gödslet där. Gräsmattorna består nästan bara av mossa och en hel del brännässlor.

Skall bara göra färdigt potatislandet. Läste på nätet att brännässlor inte trivs bland potatis. Så jag tänkte testa med ett potatisland i år. Vi har hunnit med ruggit mycket och det gör att det blir lättare att hålla efter, det som nu kommer växa igen får växa igen. Jag har tagit de områden som jag planerade detta året och känner mig super nöjd. Resten får vänta till nästa år.

Leave a Reply

Översätt sidan »