Utflykter

Gränna och Visingsö

Det var verkligen mysigt i Gränna. Vi tittade i alla butiker och flera gjorde polkagrisar på plats så man kunde titta när de höll på. De butiker som hade  äldst inredning och tidstypiska kläder hade flest kunder. Det var lite roligt att se, jag älskar gamla ting så för min del var det självklart men även turisterna tyckte detta. Vi passade på att gå på tryckeri museet och polarcentret där vi fick en guidad bildvisning om Andréexpeditionen.

Gubben hade verkligen slagit på stort och valt ett underbart hotell. Det var inte bara ett rum utan en hel svit. Han vet hur mycket jag älskar gammal inredning och jag blev verkligen ställd över att han lagt ner sådan möda på min födelsedags present. Jag fyllde ju inte ens jämt. Men det var 5 år sedan vi var ute sist, så han ville verkligen göra utflykten speciell. Hotellet finns med bland  ” Historic Hotels of Sweden “,  det har anor från 1769.

Medan vi gick där och strosade bland de gamla husen kände jag hur nackhåren började resa sig och jag blev helt stel som, ja ni vet vem! Visst ser ni honom!! Han är överallt! Bara tanken på att släppa lös honom i Amalias gamla hus fick mig att bli ännu gråhårigare. Vi skyndade oss vidare och tog färjan över till Visingsö. Där promenerade vi runt och tittade på Brahekyrkan och den gamla ört-trädgården. Vi funderar starkt på att åka tillbaka och cykla runt på ön. Nu var det med nöd och näppe som vädergudarna var med oss och här finns betydligt mera att utforska.

Leave a Reply

Översätt sidan »