Trädgården

Sommarminne

Hoppar på det här med sommarminne från Maria Nova. Kändes så gott att komma in i värmen och titta på härliga sommar bilder. Det är nästan så man kan känna dofterna och höra ljuden av fågelsång. Det största glädje ämnet i trädgården är dammen, men sen kommer nog mitt plantering skydd och kryddspiralen på stark andra plats. Ser fram emot att få fixa till en lerugn nästa sommar, vi hann inte riktigt i år och det är ljuvligt att sikta in sig på  att få göra den.

Fika  ute och bara sitta i ro. Även om jag fått gjort en hel del så har jag börjat att få till med att ta tillvara på tiden med att njuta och gå ner i varv. Behöver bli ännu bättre men har kommit en bra bit på väg. Vi har gjort härliga utflykter och tagit mera tid tillsammans. Gubben lyckades överraska mig ordentligt med Göta kanal turen 🙂 Det är så olikt honom att jag fortfarande ler när jag tänker på min förvåning och min långa tid med att verkligen fatta att jag såg rätt 🙂

Mums! Har verkligen lyckats i trädgårdslandet i år. Framför allt squashen och bönorna trivdes extremt bra i år. Sitter här och myser när jag tänker på alla rör från jobbet som jag skall placera ut nästa vår. Micael, Rosa och Elvy har siktat in sig på några med, så det var tur att vi hämtade resten med. Nu kan jag planera och leta efter ideér på hur jag kan använda dem. Gubben tyckte att hälften hade räckt!! Måste ju bevisa motsatsen till våren.

Vet redan nu vad jag skall så och inte så nästa år. Ser fram emot att hitta lite udda grejer och kanske få till ett riktigt växthus. Vi har gott om utrymme som behöver nyttjas så det blir lite lättare att hålla efter allt sly. Men om 42 dar vänder det!!! och vi går mot ljusare tider med underbara dofter och fågelsång. Snart snart är vi där med svettig t-shirt och värkande kropp efter allt rensande i trädgården. Hmmm! Kanske skall njuta för fullt nu av många mysiga bras-kvällar med gubben .)

Leave a Reply

Översätt sidan »