365 Foto 2011

Bakåt (50 av 365)

Bakåt (50 av 365)

Kallt som tusan men vackert väder. Sov riktigt länge idag och hade bestämt mig för att ta Bellmans hovar nu när jag var full av energi. Hovslagaren som var uppe tog aldrig betalt för honom, han tyckte inte det behövdes göra så mycket på honom. Inte så att jag spåttar pengar men jag tycker det är viktigt att han får betalt. Han visar mig var bristerna är och har fått mig att bli modig till att skära ordentligt i hovarna.

Jag brukar ta framhovarna när de äter och inte är uppbundna, vilket har gjort att de blivit väldigt lugna och ger mig tid att skära på. Sedan går jag ner någon timme senare och tar upp hovarna på hovstället och tar bakhovarna. Har fortfarande problem med bakhovarna, jag tycker det verkar som hästarna inte gillar att ha fötterna i hovstället just bak? Skall visa hovslagaren när han kommer nästa gång.

Brukar lägga upp hoven på spannen som är lite lägre och det funkar kanon bra. Nu använder jag bara spannen bak men när Lill-polarn skulle kolla så använde han även fram.

One Comment

Leave a Reply

Översätt sidan »