Mat

Pastasnäckor med bacon och ärtsås

Vi har äntligen köpt kastruller och traktörpanna till Tobias så att han kan börja laga sin egen mat. Han har flera böcker med Jamie Oliver och denna som vi lånade ( Matrevolution ) hade flera lättlagade recept. Vi valde Små pastasnäckor med krämig bacon och ärt sås.

4-6 portioner

10 skivor bacon eller pancetta
ett litet knippe färsk mynta
150g parmesanost
flingsalt och svartpeppar
400g små pastasnäckor eller annan pastasort
olivolja
en klick smör
300g frysta ärtor
4 rågade tek créme fraiche
1 citron

Tilllagning

koka upp en stor kastrull saltat vatten. Lägg i snäckorna och koka enligt anvisningarna på paketet. Sätt en stor stekpanna på medelvärme och tillsätt en generös skvätt olivolja samt smör. Lägg i baconbitarna i pannan, lite svartpeppar och stek tills baconet är knaprigt och har fin färg. Finhacka undertiden myntabladen. När baconen är färdigt, tillsätt de frysta ärterna och skaka stekpannan ordentligt. Efter ungefär en minut, tillsätt créme fraiche och hackad mynta.

Låt pastan rinna av i ett durkslag som placerats över en stor skål, och spara lite av kokvattnet. Stjälp upp pastan i stekpannan. Skär itu citronen och pressa saften över pastan. Låt anrättningen börja puttra fint och ta sedan bort den från värmen. Det är jätteviktigt att såsen har en krämig, smidig och läcker konsistens – men om du tycker den är för tjock, späd med en skvätt av den sparade kokvattnet. Tillsätt den rivna parmesanosten och skaka stekpannan så att allt blandas.

Leave a Reply

Översätt sidan »