Utflykter

Nolhaga Slott

Nolhaga slott

Det jag gillar så med Alingsås är att det finns så himla mycket att se på och det är promenad avstånd. Vi tog en sväng bort till Nolhaga slott  🙂 Måste vara Sveriges minsta slott! Gubben och Tobias var här förra hösten med jobbet och löste en mordgåta. De skall vist göra det i år med.

Nolhaga slottspark

Det de tyckte var så roligt var att jakten på mödaren ledde genom hela slottet. “Onda makter 1820” är den tionde mordgåtan i ordningen  och har premiär den 22 oktober 2011.

En ruskig kväll år 1820 hittas ett skrin.
Vad innerhåller det?
Är det verkligen Barabass käkben?
Är det farligt?
Vad händer när den öppnas?
Stämmer den gamla sägnen?

De äter en 3-rätters middag och springer runt och löser gåtan! – Vill också följa med! Varför har vårat städbolag inget kul?  Vi gick en promenad runt en del av parken , men såg på en skylt att vi missat massor. Det blir att ta matkorg och göra ett nytt besök.

Nolhaga slottspark

När man gick över bron så spelade den ljuv musik. Väldigt mysigt inslag och vi fastnade där en bra stund. Det finns en djurpark med hästar, åsnor, getter, olika typer av får samt ett vilt häng med dovhjort och mufflonfår. Detta missade vi helt och ett kolonilotts området.

Nöjesfält (166 av 365 )

Men efter att ha gått här och njutit så gav vi oss tillbaka in mot torget och affärerna.

Leave a Reply

Översätt sidan »