Utflykter

Gällinge Kyrka

Shakira blir så in i nordens glad när hon får selen på sig och jag närmar mig bilen. Hon älskar att åka till nya ställen. Så idag styrde vi kosan till Gällinge kyrka för en tur på kulturstigen. Hmmm! Urskogen skulle jag mer vilja kalla det.

Kyrkan låg så otroligt vackert vid en sjö som var proppfull med näckrosor. De hade gjort så himla snyggt runt med grillplatser och fika bord. Gillar när de har röjt upp och håller det snyggt men ändå naturligt runt omkring. Det var både änder och gäss i sjön och de var inte speciellt rädda när Shakira tog sig ett dopp.

Skönt att hon äntligen kan låta bli fåglarna. Gick en bra bit in i skogen men när banden bytte färg och det blev stigar kors och tvärs så vände jag. Vill gärna inte gå vilse mitt i urskogen så. Men jag trodde de skulle vara mera öppet med gamla hus eller något när de kallade det kulturstig.

Gällinge ligger på väg till Äskhults gamla by så det var därför jag kände igen kyrkan. Jag hamnade mitt i en svärm små blå trollsländor, de var så många att det blev läskigt. De satte sig till och med på Shakira.

Leave a Reply

Översätt sidan »