Mat

Gick fint att baka i vedspisen

När jag tittade på sidorna på tisdagstemat då var det många som hade bakat eller skulle sätta i gång och baka. Från sett när vi bakade pepparkakshus hos Elvy så har jag inte bakat på ett par år. Jag blev verkligen sugen på att baka idag och då testa vedspisen. Men jag tänkte det var bäst att börja med färdiga mixer. Det var jätte trist förra gången då allt blev halvfärdigt och att jag inte fick upp värmen ordentligt. Ungarna blev jätte besvikna och har inte glömt det än.

Gubben stack i väg och köpte hallon kaka, pepparkaka och citron kaka. Jag la in skinktermometer och väntade en liten stund. Fattar inte riktigt vad jag gjorde för fel förra gången, för nu var ugnen snabbt uppe i 180 och jag fick öppna luckan en liten stund. Skall man baka i vedspisen blir det bäst om man låter kakan vara inne 35 min i stället för 45 eller att göra smeten lite lösare. Fick gjort 3 kakor som jag skall ha med till kärringträffen i morgon. Vi passade på att laga potatis och korv i långpannan nu när spisen var uppvärm och klar. Skall testa någon dag att baka Rimbo bullar.

Leave a Reply

Översätt sidan »