Familjen

Uddevalla

När vi var i Uddevalla i går och hämtade hö, passade vi på att besöka barnens farmor, där vi fick hennes goda räkomelett. I Uddevalla fins så många gamla innergårdar och gamla byggnader att vi funderar på att ta en dag och bara gå runt, vi har sett hur de har rivit en del gamla byggnader under årens lopp och det hade varit roligt att hinna ta bilder innan allt är väck.

Så när gubben skulle visa var hans mamma och moster föddes så stod det en gammal härlig Ford på utsidan och gubben som en gång i tiden samlade på olika bil modeller gick loss helt. Sedan berättade han, hur hans morfar gick över till verkstaden och reparerade motorer och att huset var byggt i olika etage och visade var nya ägarna hade ändrat på huset. Det känns så hårt när gamla ting och dess historia försvinner.

Vi gick in till antik Harry och tittade, men jag får krupp när det är flera våningar och gamla fina möbler är staplade på varandra huller om buller. Man blir bara mättad och all inspiration faller platt. Gubben har inte så ont av det där och tyckte wow! På flera ställen, men jag tycker prissättningen verkar ha satt efter hur långt han fick bära och stapla de gamla möblerna.

Leave a Reply

Översätt sidan »