1 objekt 365 dagar

Besök

Besök från Afrika

Jag hade precis somnat till när jag vaknar av ett himla tisslande från köket. När jag kommer ner står Lill-polarn och pratar med en kartong på köksbordet? När jag går närmare ser jag den lille rackaren i kartongen, som glatt mumsar i sig knäckebröd och har hur mycket som helst att berätta.

Jag hejar på den lille som heter Wumba Wu och kommer från byn Koukoude, dit Lill-polarn och Esmeralda skall resa. Jag sa till Lill-polarn att han fick ta hand om Wumba Wu så jag kunde gå och lägga mig igen. Jag skulle ju gå upp tidigt och behövde mera sömn. När jag gick upp för trappan hörde jag hur Lill-polarn frågade om Wumba Wu ville ha en bulle.

– Nej usch! Men har du inget ljust knäckebröd! Det är det godaste som finns!

Gubben som också hade vaknat undrade vad det var för oväsen i köket, och jag berättade om paketet. Gubben tittade förskräckt på mig, du menar att jag släpade
hem med en sån där bullätande pinne till!!

– Japp! En liten ebenholtskvist, men han äter inte bullar.
– Det var väl för väl det, vad äter han då?
– Knäckebröd
– Nej! Det var den frukosten det!

Leave a Reply

Översätt sidan »