Pyssel

Min kruka

Nu har jag målat klart mina krukor och dekorerat den ena. Jag har massvis med skosnören som är till barnskor, mamma hade mängder av det, dragkedjor och band av alla de slag. Tyckte det passade ganska bra att dekorera med. I min lilla doftpåse la jag stjärnanis, kryddnejlika och la en kanelstång vid sidan. Även i ljusstaken ligger det kryddnejlikor.

För första gången på ett bra tag så kände gubben att det luktade något. Han har varit förkyld i två veckor nu och den stora kryddbuketten jag har på bordet är han tvungen att bokstavligen köra näsan i för att känna någon doft i från. Jag längtar tills jag kör i gång vedspisen med en kastrull vatten med doft i. Vi brukar alltid ha en kastrull med vatten, för att inte luften skall bli så torr när vi eldar för fullt och det är lite roligt att byta doft. Favoriter har varit Julkryddor och gran, men även vaniljdoften är god.

Leave a Reply

Översätt sidan »