1 objekt 365 dagar

Julböcker

Julböcker

Jag hade hittat lite mysiga julböcker för 5 kronor styck och satte på lite kaffe för att kolla igenom dem. Wumba Wu hade hittat boken om ” Tomtarnas hemligheter “och vrålade förtjust till när han läste om Bushman-tomten som måste lägga sig på rygg när han skall spänna bågen för att skjuta ner frukt från träden och om den ilskne Papua-tomten som han väl kände till i Afrika.

– Åhh! Jag har hemlängtan!

Lill-polarn kollade i boken ” Det godaste till jul och fest “. Han hade aldrig sett så många godsaker på än gång och började rabbla upp alla kakor som han måste baka. Lill-polarn rusade ner från bordet och hämtade papper och penna. Här gällde det att skriva ner alla ingredienser så man inte missade något när det skulle köpas in.

– Julkaka, Viktorianska klenäter och Ingefärskulor. Ojoj! Det kommer ta hela dagen att skriva upp allt!

Lill-polarn och Wumba Wu var så upptagna med sina böcker att de inte ens märkte när Micael kom ner med sina kompisar och tog för sig av bullarna och testade Micaels favorit macka knäckebröd med ost och kryddan Forest Blend.

Leave a Reply

Översätt sidan »