Mat

Storbak

Bak dags idag så jag har städat och skurat och plockat undan julklappar och papper som har legat i mitt kök. Det är så trist väder ute att det har känns som kvällen hela dan och jag har tagit fel på klockan hela tiden. Tog en långpromenad med Shakira och passade på att fotografera med raw inställningen. Funderar skarpt på att låsa minneskortet så jag slipper ta firmupdate varje gång och hellre ta 2 minneskort med mig ut.

Jag tycker bilderna blir betydligt bättre i raw och ger mig mycket mera spelrum om jag vill manipulera dem i Gimp. Raw bilderna ger betydligt djupare färger medan jpg bilderna ibland känns lite blaskiga om man jämför dem. Det var sidan Bild och Foto som gjorde mig intresserad av raw bilder.  Skall ta mig en dusch och sedan starta med bakningen. Rosa tipsade mig om bakplåtar som kunde tänkas passa perfekt i vedspisen. Tusen tack Rosa.

Japp då är jag klar för att börja baka. Tänkte baka Grekiskt lantbröd, Rimbo bullar och Muffins. Har tänt på vedspisen och lantbrödet är det första som skall in. Hm bröden blev plattare än beräknat men är jätte gott. Kom att tänka på när jag och Elvy bakade bröd för flera år sedan och min bror kom och delade limpan på mitten och började äta. Vi blev jätte griniga på honom, men tittar jag nu på mitt platta bröd så får jag lust att göra likadant själv.

Rimbo bullarna blev jätte fina och är otroligt goda. Har bara en son hemma just nu, Micael är kvar hos kusinen i Uddevalla. Jag skyndade mig att ta kort på bullarna medan de finns några kvar. Har man väl börjat äta dem är det svårt att sluta. Muffinsen blev goda men kändes lite väl mättsamma. Tja man kanske inte skall små nalla medan man bakar, just nu är jag propp mätt.

Leave a Reply

Översätt sidan »