Familjen

Blandad kompott

Hmm! En del har frågat i kommentarerna vad jag gör med mina kryddor? Torka du dem och gör någon spännande kryddblandning? Japp! I dag kan jag säga att jag klippte ned blandad kompott i maten! Än så länge mår jag bra. Tanken var väl från början att jag skulle lära mig om kryddorna och göra mina egna blandningar. Men har inte riktigt hunnit med.

Där i mot har det varit hela familjens stora nöje att klappa Curryn och låtit doften sprida sig över Kållered som en gigantisk Indisk Gryta. Även gamlingen Busen har fattat tycke för denna exotiska krydda och stryker sig gärna en stund så han får curryspice som doft, kanske  därför han ligger utslagen mitt på uppfarten totalt väck för omgivningen? jag som har trott det varit åldern!

Men i dag tog jag in vår egen odlad gula squash och plockade fram extra kryddstarka köttbullar och toppade detta med ” Färska, nerklippta, egen odlade kryddor. Typ Curry, Anis, salvia, oregano och diverse myntha” Det blev en mycket mustig smak från alla världens hörn med kraftig övertoning av Italiensk Maffioso smak.

Tobias kom in vinglandes, nej skojar .) han tyckte det var jättegott, men jag kan hålla med om att oreganon kändes mest. Skall försöka googla om mer information och sen är det väl bara att testa sig fram.

Leave a Reply

Översätt sidan »