Familjen,  Tips

Viktigt med Rut-avdraget

Nu när jag var uppe hos farmor kom vi in på hushållsnära tjänster och Rut-avdrag. Hon har en stor inglasad balkong på tredje våningen. Självklart skall hon inte tvätta de här stora rutorna själv, dels för att det är tungt, hon bor så högt upp och framför allt att hon är över 80 år. Hennes syster har en bekant som har använt  städhjälp och fått sina rutor nyligen putsade. Hon hade varit så imponerad över hur fint det blev och att det blev så pass billigt, så nu rekommenderade hon detta till sina väninnor.

Att farmor envisats med att göra allt själv beror mycket på att hon trivs med det och uppfostran att man skall klara allt själv. I bland får man en känsla av att de upplever det som om de kastar in handduken när de ber om hjälp utåt. Känns bra att det börja bli mer vanligt att anlita städhjälp och att Rut-avdraget finns.

Synd att Hjalphemma.se för tillfället bara finns i Stockholm och Uppsala. Läste på deras hemsida att man kunde ge bort städning på 4 eller 8 timmar. Wow! Ingen dålig present. Hade varit helt underbart att ge bort nu inför julen.

Leave a Reply

Översätt sidan »