Tips

Barcelona

Hmm! Jag läste en väldigt spännande grej på Internet! Det handlade om Gaudi La Sagrada Familia i  Barcelona. Vilken byggnad! Wow, säger jag bara! Kyrkan började byggas 1882 men är fortfarande inte färdigbyggd. Man hoppas att vara klara 2026. Kyrkan besöks av miljontals turister varje år och gör den då till en av Spaniens främsta  sevärdheter.Men  nu protesterar en grupp spanska intellektuella högljutt mot att kyrkan färdigställs. De menar på att det är banalt att försöka färdigställa Gaudis verk för turismens skull och att de inte följer Gaudis intentioner.

Det är en byggnad som jag verkligen vill se. Jag har tittat runt på Google maps och bestämt mig för vilka byggnader jag vill se. Det enda jag hörde från gubben var ju givetvis Barcelona! Jaaaa!! La liga! När åker vi? Synd att Zlatan har flyttat till Italien, men det finns ju en del hyfsade spelare kvar!

Hmm! Fotboll, det kan han bara glömma när det finns så mycket sevärdheter. Jag har samlat poäng på mitt remember-kort och har weekend resor att ta ut.

Leave a Reply

Översätt sidan »